3 Ocak 2011 Pazartesi

Ziraat Fakültesi İSO 9001 Kalite Belgesi aldı


Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi yeni yıla İSO 9001 Kalite Belgeli Türkiye’nin ilk ziraat fakültesi olarak girdi.
Fakültede düzenlenen törende konuyla ilgili bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat, geçen yıl başvurdukları ISO 9001 Kalite belgesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Başarının bir ekip çalışması olduğunu vurgulayan Canbolat, aynı zamanda, marka tescili için de Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunduklarını ve tescilin gerçekleştiğini anlattı.
Ziraat Fakültesi’ne ait Süt Ürünleri ile Ekmek Fabrikalarının ISO 22000 belgesi almak için geçen yıl yaptıkları başvurunun yeni yılın ilk aylarında onaylanmasını beklediklerini ifade eden Canbolat, yürütülen projelerle ilgili de bilgi verdi.
Canbolat, Bölge Kalkınma Ajansı (KUDAKA)ya sundukları iki projenin onaylandığını açıkladı. Canbolat, Prof. Dr. Mustafa Tan’ın hazırladığı, ‘Erzurum Ovasında Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması’ ile, Prof. Dr. Faik Kantar’ın, ‘Kuzey Doğu Anadolu’da Organik Tarım Kümelenmesi’ projeleri olduğunu bildirdi.
Tarım Makineleri Bölümü tarafından hazırlanan ‘Silaj, Balya ve Ambalajlama Projesi’nin bir yıl öce uygulamaya konulduğunu hatırlatan Canbolat, projenin sonuçları hakkında bilgi verdi.
“Projemiz bölgemiz için bir ilk ve özel müteşebbisler için örnek teşkil edecek bir projedir. Projemiz Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), ‘Erzurum İçin Bir Adım da Sen At’ adlı proje yarışmasında 16 proje arasında değerlendirmeyi geçen ve ödüle layık görülen tek proje olmuştur,” diyen Canbolat, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak, amaçlarının balya, silajı üretimi ve tüketimini yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.
Koçak’ın konuşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen projelerin önemli olduğunu, iki projenin KUDAKA’dan destek almasını önemli olduğunu dile getirdi. Koçak, şehrin Ziraat Fakültesi’nden beklentisinin yüksek olduğuna da dikkati çekerek, tarım kesimiyle daha yakın bir işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Daha sonra proje sahiplerine başarılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder