24 Ocak 2011 Pazartesi

Atatürk Üniversitesi Ticari Bilimler ve Turizm Fakültesi kuruyor

Atatürk Üniversitesi Senatosu 2011 yılının ilk toplantısını Pasinler’de gerçekleştirildi. Toplantıda Pasinler ilçesinde “Ticari Bilimler Fakültesi”, merkez yerleşkede ise “Turizm Fakültesi” kurulması kararlaştırıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2011 yılı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Senatomuzla yılın ilk toplantısını Pasinler’de gerçekleştirdik. Gerek Pasinler Kaymakamlığından gerekse ilçe halkından gelen yoğun talep doğrultusunda yaptığımız değerlendirme sonucu güçlü bir Meslek Yüksek Okulu’na sahip olduğumuz Pasinler ilçesinde fakülte kurabileceğimiz sonucuna vardık. Konuyu bugünkü Senato toplantısında ele aldık. Pasinler ilçesinde Üniversite Rektörlüğümüzün altyapı ile ilgili tüm isteklerinin yerine getirilmesi kaydı ile Ticari Bilimler Fakültesi açılmasını karara bağladık,” dedi.
Toplantıda, Atatürk Üniversitesi bünyesinde ‘Turizm Fakültesi’ açılmasına ilişkin talebi de görüştüklerini anlatan Koçak, “Yapılan görüşmelerden sonra, Erzurum’un artık bir kış turizmi merkezi haline geldiğini de dikkate alarak, turizmi tüm yönleriyle incelemek ve etkin bilimsel çalışmalar yapabilmek için Atatürk Üniversitesi bünyesinde ‘Turizm Fakültesi’ açılması kararını da çıkardık.”
Rektör Koçak, her iki fakültenin kurulmasıyla birlikte Atatürk Üniversitesi’nin akademik başarılarının daha da artacağını kaydetti.
Toplantıdan sonra İlçe Kaymakamı Gürkan Polat ve Belediye Başkanı Ünal Sertoğlu’nun isteği üzerine Rektör Koçak, dışarıda bekleyen Pasinler ilçesinden kabalık bir grup vatandaşa kısa bir konuşma yaptı ve fakülte kurulacağı müjdesini verdi. Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ise Rektör Koçak’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
Fakülte kurulma kararları YÖK’ün teklifi ve Bakanlar Kurulu onayından sonra geçerlilik kazanacak.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder