3 Ocak 2011 Pazartesi

İletişim Fakültesi öğrencilerine ‘Yeşil Kamera Çevre Oscar’ı


Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri “Yeşil Kamera- Atık ve Geri Dönüşüm konulu Üniversitelerarası Kısa film yarışmasında birinci oldu.
Dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında üniversiteli gençler arasında yapılan yarışmada Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Erdi Erden, Deniz Ağca, Mustafa Eren ve Mustafa Nar’ın ortak hazırladıkları “Temiz Dünyamıza Geri Dönelim” adlı animasyon/kurgusal eser birinciliğe layık görüldü.
Recycling Industry Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından organize edilen yarışmada jüri üyeliğini Nebil Özgentürk, Ediz Hun, Derya Baykal, Hülya Koçyiğit gibi sanat ve sinema dünyasından önemli isimler yer aldı.
Temiz Dünyamıza Geri Dönelim adlı film, Dünyanın varoluşundan günümüze kadar geçen süreçte oluşan çevre kirliliğini anlatıyor. Sanayi Devrimi’nden, İkinci Dünya Savaşı’na kadar birçok olayın çevreye verdiği zararların konu edildiği film, lösemi hastası küçük bir kızın kirletilen dünyayı geri dönüşüm kutusuna atarak dünyanın temiz halini kucaklamasıyla son buluyor. Ödül: 6000 TL.

Altın Kepenk

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl ilk kez düzenlenen “Hayatın Bir Parçasıdır Esnaf” konulu kısa film yarışmasında da yine Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Cindioğlu, “Son Çekiç” adlı eseriyle üçüncülük elde etti.
Ahilik teşkilatının izlerini taşıyan demircilik mesleğinin anlatıldığı film kullanılan röportaj tekniğiyle ön plana çıktı.
Ödül: 3000 TL


BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder