4 Ocak 2011 Salı

Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu’ya Türk Dünyasına Hizmet Ödülü


Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı`nın (TÜRKSAV) 15. Türk Dünyasına Hizmet Ödülü, Türk Dünyası edebiyatına yaptığı hizmetlerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu’ya verildi.
Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu bu ödüle Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı adlı geniş kapsamlı eseriyle layık görüldü. Yurtdışı dâhil birçok üniversitelerde ders kitabı olarak da okutulan Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı kitabı alanında tek kuşatıcı inceleme eseri olarak kabul ediliyor.
Profesör Kolcu, daha önce 2002’de Albatros’un Gölgesi (Baudelaire’in Türk Şairlerine Tesiri Üzeri Bir İnceleme) kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği En İyi İnceleme ödülünü kazanmıştı.
Profesör Ali İhsan Kolcu, 2008 yılında da merkezi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Dünya Cengiz Aytmatov Akademisi tarafından “Bozkırdaki Bilge: Cengiz Aytmatov” adlı çalışmasından dolayı Akademi ödülüyle onurlandırılmıştı.
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı tarafından ödüle layık görülen Kolcu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Mayıs ayında yapılacak törenle ödülünü Devlet Başkanı İlham Aliyev’den alacak.

BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder