24 Ocak 2011 Pazartesi

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yeni bir kitap

“Beyaz Bir Şehrin Hikâyesi Erzurum” adlı çalışma Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yayınlandı.
Yrd. Doç. Dr. Salih Denli, Uzman Süreyye Çarbaş ve Arş. Gör. Erhan Mutlugün tarafından hazırlanan kitapta, şu konulara yer veriliyor:
Erzurum’un Tarihi, Coğrafi Yapı ve Yeryüzü Şekilleri, Erzurum Adının Kökeni, Arkeolojik Geçmişi, Mustafa Kemal Paşa Erzurum’da, Milli Mücadelede Erzurum, Erzurum Kongresi, İdari Yapı, Sosyal ve Kültürel Yapı, Kültür-Sanat, Ekonomik Durum, Ulaşım, Konaklama, Dadaş, Erzurum Evleri, Oltu Taşı, Yemekler, Atatürk Üniversitesi, Palandöken Kayak Merkezi, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları, Termal Turizm, Mağara Turizmi, Tarihi ve Kültürel Varlıklar, Doğal Varlıklar, İlçeler.
“Beyaz Bir Şehrin Hikâyesi Erzurum” adlı kitap, daha çok görsel malzemeyle desteklenen bir çalışma. Proje Ekibi, kitaba yazdıkları ön sözde, “Bu proje ve fotoğraf çekimleri sırasında Erzurum’un görsel estetiğinin sergilenmesine büyük önem verilmiştir. Ayrıca, kentin kültürel ve doğal varlıkları ve fotoğrafik yansımaları kitabın sayfalarına taşınmış, bilgi fotoğraf örtüşmesi ikinci planda tutulmuştur. Bu proje ile Erzurum’un tarihi, kültürel ve turistik mirası geleceğe taşınacak ve kentin tanıtımına önemli bir katkı sağlanarak, büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır,” değerlendirmesine yer veriyor.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder