24 Ocak 2011 Pazartesi

Doç. Dr. Dilaver Düzgün’e Geleneksel Türk Tiyatrosu Araştırma Ödülü verildi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Düzgün, geleneksel Türk Tiyatrosu araştırmalarına yaptığı katkılardan dolayı Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi tarafından araştırma dalında 2010 yılı hizmet ödülüne layık görüldü.

UNIMA

Fransızca, “Unıon International de la Marionette” olan UNIMA 1929 yılında Çekoslovakya`nın başkenti Prag’da kuruldu. Dünyanın yüze yakın ülkesinde örgütlenen UNIMA`nın şu anki merkezi ise Fransa`nın Charleville Mezieres kentidir.

UNIMA, Kukla ve Gölge oyunu sanatlarıyla ilgilenen sanatçı, tasarımcı, araştırmacı, kukla yapımcısı, tanıtımcı vb. kişilerin üye olduğu uluslararası bir kuruluştur.

UNIMA’nın amacı kukla ve gölge oyunlarını araştırmak, tanıtmak, yaşatmak ve geliştirmek, bu sanatla uğraşan kişilerin bir araya gelmesini ve tanışmalarını sağlamak, bu sanatlar yoluyla dünya barışına hizmet etmektir.



Türkiye UNIMA Milli Merkezi

UNIMA, ülkemizde uzunca bir süre temsilcilik bazında faaliyet gösterdi. 1990 yılında ise UNIMA Türkiye Milli Merkezi kuruldu. Türk kukla ve gölge oyunu sanatlarının yurt içi ve yurt dışında, diğer ulusların kukla ve gölge oyunlarını da ülkemizde tanıtarak, bu sanatların araştırılmasını, geliştirilmesini, korunmasını ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.



HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder