26 Ocak 2011 Çarşamba

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin KUDAKA destekli iki projesi uygulama startı aldı


Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin hazırladığı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’dan mali destek alan “Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması” projesiyle “Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi” projeleri start aldı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat’tan edinilen bilgiye göre, Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması projesi, Prof. Dr. Mustafa Tan’ın öncülüğünde, İl Tarım Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü’yle birlikte yürütülecek. Proje ile Erzurum Ovası köylerinde silajlık mısır tarımının yaygınlaştırılması, silaj yapımı ve silajla hayvan besleme konularında gelişmeler hedefleniyor.
Prof. Dr. Faik Kantar’ın yürüteceği Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi projesiyle ise, bölgemizde organik üretim yapan üreticilerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat, İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Yavuz Aksakallı, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ve proje yürütücülerinin katılımıyla bugün taraflar arasında bir protokol imzalandı ve projeler resmen başlamış oldu.

BASIN MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder