3 Ocak 2011 Pazartesi

Atatürk Üniversitesi’nde Güz Yarıyılı sona erdi


Rektör Koçak: “25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle yaptığımız yoğun eğitimde gösterdikleri özveri nedeniyle öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.”
Atatürk Üniversitesi’nde 2010-2011 Eğitim-Öğretim döneminin Güz Yarıyılı bugün yapılan sınavlarla sona erdi; Bahar Yarıyılı ise 28 Şubat 2011’de başlayacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’da yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle Atatürk Üniversitesi’nde birinci yarıyıl eğitiminin yoğunlaştırıldığını, öğrencilerin hafta sonları da dersleri takip etmek durumunda kaldıklarını hatırlattı. Koçak, “Gerek öğrencilerimize, gerekse öğretim üyelerimize ve tüm personelimize bu süreçte gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum,” dedi.
Atatürk Üniversitesi’nin 43 bini örgün öğretim de olmak üzere 60 binin üzerinde bir öğrenci varlığına sahip olduğunu hatırlatan Koçak, son zamanlarda, üniversitelerde, ülkemizin benzerlerini daha önce pek çok kez yaşadığı türden bir takım kışkırtmaların peşinde koşan grupların varlığına dikkat çekti.
Koçak, “Atatürk Üniversitesi ülkemizin en huzurlu ve güvenli üniversitelerinden biridir. Üniversitemizde kötü niyetle hareket eden hiçbir gruba fırsat verilmeyecektir. Bu konuda alınan önlemler ikinci yarıyılda da sürdürülecektir,” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi’nin 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın bir paydaşı olduğunu hatırlatan Rektör Koçak, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu oyunlar sadece Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’nin değil, Türkiye’nin yüz akıyla çıkması gereken büyük bir organizasyondur. Bilindiği gibi, oyunlar için gerek sporcu, gerekse izleyici olarak çok sayıda konuk şehrimize gelecek ve bunların bir kısmına Atatürk Üniversitesi olarak bizler de ev sahipliği yapacağız. Sosyal tesislerimiz ve yeniden düzenlenen bazı konutlarımız bu amaçla kullanılacaktır. Ayrıca, yaptığımız bir duyuruda akademisyenlerimizden evlerini konuklara açmalarını da istedik. Erzurum halkının da her bakımdan misafirperverliğini göstereceğinden eminiz. El ele verip bu oyunları kusursuz ve başarılı bir şekilde tamamlamalıyız.”
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder