20 Aralık 2010 Pazartesi

Ünlü Türkücü Raci Alkır 60 sanat yılını konserle kutladı

“Şark Bülbülü”, “Erzurum’un Davudî Sesi”, “Tatyan Babası”, “Türkü Paşası” gibi sıfatlarla ülke genelinde tanınan Raci Alkır 60’ıncı sanat yılını Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen muhteşem bir konserle kutladı.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Erzurum halkı büyük ilgi gösterdi. TRT Erzurum Radyosu’nda hizmet etmiş birçok Halk Müziği sanatçısı geceye katıldı ve Alkır’ın meşhur ettiği türküleri okudu.

Konserden önce “Erzurum Türküleri” konulu bir panel gerçekleştirildi. Panele Kırklareli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Salih Akkaş oturum başkanlığı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Salih Turan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Gürsoy, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Düzgün ve TRT Erzurum Radyosu Prodüktörü İsmail Bingöl konuşmacı olarak katıldılar.
KKEF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şengül ve Sanatçı Vahit Alkır’ın hazırlayıp sunduğu programda, daha sonra, konsere geçildi.

Raci Alkır’ın yanı sıra Mükerrem Kemertaş, Mehmet Çalmaşur, Nurullah Akçayır, Selma Güneri, Günay Şimşek, Bahattin Karakoç, Salih Turhan ve Raci Alcan ve genç sanatçı Didem Dilara Duman, ‘Tatyan Baba’ ve ‘Türkü Paşası’ olarak bilinen Raci Alkır’ın TRT repertuarına kazandırdığı eserleri seslendirdiler.


Geceye, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, KKEF Dekanı Ali Yıldırım, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, 2011 Koordinatörü Bekir Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede Alkır, ilerlemiş yaşına rağmen, söylediği türkülerle salondakilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin son bölümünde ise Didem Dilara Duman’ın hazırladığı Tatbikat İlköğretim Okulu Türk Halk Müziği topluluğu Alkır’la birlikte ‘Karakız’ türküsünü söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder