21 Aralık 2010 Salı

1.Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’da başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’da başladı.
Kış Oyunları, 20-25 Aralık tarihleri arasında 2011 için yaptırılan tesislerde gerçekleştirilecek. Oyunların açılışı kokteyli Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sporcuların katılımıyla yapıldı.
Kokteylden sonra “Branş Teknik Toplantıları” için salona geçildi. Burada toplantının açılışında konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, “Atatürk Üniversitesi’nin varlığı, Erzurum’a, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın alınmasındaki en büyük etkendir,” dedi.
“Eğer böyle zinde bir üniversite Erzurum’da olmasaydı, bu oyunların Erzurum’da olması mümkün değildi,” diyen Tamer, “Çünkü oyunların adı zaten Dünya Üniversite Oyunları. Üniversitesi olmayan bir yere Dünya Oyunlarının verilmesi mümkün değildi,” diye konuştu.


Tamer, 2011 oyunlarının Erzurum’a alınmasında gösterdikleri çabadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.
1.Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları’nda toplam 10 branşta etkinlik düzenleneceğini söyleyen Tamer, oyunların, kış sporlarının ülkemizde bir arada ve ilk defa yapıldığı en büyük “Yerel kış Oyunları” olacağını söyledi.
Tamer, Kış Oyunlarında, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek sporcuların son performanslarının tespit edileceğini anlattı.
Tamer, “Bunun yanı sıra 1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları, aynı zamanda, tesislerimizin ve organizasyonun test edilmesine de imkân sağlayacak,” dedi.
Rektör Koçak’ın konuşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da, konuşmasında, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na sadece 38 gün kaldığını hatırlattı ve oyunlar öncesi gerçekleştirilecek olan 1.Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları’nın önemine dikkat çekti.

Koçak, hava şartlarının arzu edilen ve beklenen şekilde gerçekleşmediğini, ancak solan sporlarının yapılmaya devam etmesinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.
Atatürk Üniversitesi hakkında da bilgi veren Koçak, Üniversitenin, gerek kampus imkanları gerekse sosyal imkanlar bakımından Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.



“Atatürk Üniversitesi’nde sıcak ve adeta bir aile ortamında eğitim verilmektedir,” diyen Rektör Koçak, öğrencilerin, üniversitenin sahip olduğu imkânları kullanarak, istekileri doğrultusunda kabiliyetlerini geliştirebildiklerini anlattı.
Atatürk Üniversitesi’de öğretim üyeleri açısından, lojman, toplu taşımacılık gibi önemli imkânlar olduğunu hatırlatan Koçak, “Ayrıca öğretim üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılımlarını maddi imkânlarla destekliyoruz. Bilim adamlarımızın yürüttüğü bilimsel projelere de büyük destekler sağlıyoruz. Geçen yıl 10 milyonun liranın üzerinde bir destek sağladık,” diye konuştu.

Koçak, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin Erasmus ve diğer programlara yurt dışına gitmelerini teşvik ettiklerini ve onları da maddi imkânlarla desteklediklerini hatırlattı.

1.Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’da yapılmasının önemine değinen Rektör Koçak, sporculara başarılar diledi ve “2011’in bir ön hazırlığı olan bu yarışmalarla sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim,” diye konuştu.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder