15 Aralık 2010 Çarşamba

Prof. Dr. Fahri YAVUZ’a Ohio State Üniversitesinden Ödül

A.B.D. Ohio State Üniversitesi Gıda, Tarım ve Çevre Bilimleri Fakültesi 2011 Yılı Uluslararası Mezun Ödülü
2011 yılı Uluslararası Mezun Ödülü Prof. Dr. Fahri YAVUZ"a verildi. Ödül, 5 Mart 2011’de Ohio State Üniversitesinde Düzenlenen resepsiyonda Sayın YAVUZ’a takdim edilecektir.
Bu ödül, Ohio State Üniversitesi Gıda, Tarım ve Çevre Bilimler Fakültesinden uluslararası öğrenci olarak mezun olan adaylardan her yıl bir veya en fazla ikisine veriliyor. Ödül, kendi ülkesinde çalıştığı uzmanlık alanında ülke genelinde tanınan ve bu tanınırlığı dolayısıyla mezun olduğu fakülte ve üniversitenin dünyada tanınmasına katkıda bulunan mezunlara veriliyor. Adaylar, genellikle Ohio State Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından gösterimekte ve özgeçmişleri bir komisyon tarafından incelenerek ödülü almaya hak kazanan seçilmektedir.
Fahri YAVUZ, Ohio State Üniversitesi Gıda, Tarım ve Çevre Bilimleri Fakültesi Tarım, Çevre ve Kalkınma Ekonomisi Bölümünden 1994 yılında PhD derecesi alarak mezun olmuştur. En son değerlendirmelere göre, Ohio State Universitesi, Amerika Birleşik Devletlerindeki en iyi ilk 20 üniversite arasında, Tarım, Çevre ve Kalkınma Ekonomisi Bölümü ise en iyi 10 bölüm arasında yer almaktadır.
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Fahri YAVUZ’un aldığı bu ödülü, daha önceleri üniversitemiz öğretim üyesi olan ve şu anda Yeditepe Üniversitesinde Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin ŞAHİN 2007 yılında almıştı.

BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder