24 Aralık 2010 Cuma

Ayaktan Hasta Kemoterapi Merkezi yenilendi




Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren “Ayaktan Hasta Kemoterapi Merkezi” tamamen yenilendi.
Kemoterapi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta verilen bilgilere göre yeni yapılan merkezde aynı anda 40 hastaya, günde 100 hastaya Kemoterapi (kimyasal tedavi) uygulanabilecek.
Hastalar, konusunda eğitimli ve deneyimli sağlık personelinin eşliğinde, nezih ve ferah bir mekanda kemoterapi seanslarını tamamlayabilecek. Hastalar, tedavileri sırasında televizyon izleyebilecek ya da günlük gazeteleri gözden geçirebilecek. Böylece hastaların günlük yaşamdan ve ev ortamından kopmamaları sağlanacak.
Ayaktan Hasta Kemoterapi Merkezi’nde hasta yakınları da düşünülmüş. Onlarda kendilerine ayrılan ve bir oturma salonu mantığıyla hazırlanan mekânlarda hastalarını bekleyebiliyor.
Örnek ilaç hazırlama ünitesi
Verilen bilgilere göre Kemoterapi Merkezi’nde, Türkiye’de örnek gösterilecek bir ilaç hazırlama ünitesi de yer alıyor. Uygun olmayan şartlarda hazırlanan kanser ilaçlarının ilacı hazırlayan ve uygulayan sağlık personelinde bıraktığı toksik etki böylece ortadan kaldırıyor.
Koçak’ın konuşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılışta yaptığı değerlendirmede, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin bölgenin referans hastanesi olma özelliği taşıdığını en ileri seviyede teşhis ve tedavi, cerrahi, radyoterapi (ışın tedavisi) kemoterapi ve destek hizmetlerinin verildiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyesi ve sahip olduğu imkânlar bakımından Türkiye’nin sayılı Tıp Fakültelerinden biri olduğunu anımsatan Rektör Koçak, hastanelerin yüzünün soğuk olduğunu, fakat gerek sağlık personelinin gerekse hekimlerin güler yüzlü ve sıcak davranmaları durumunda, hasta psikolojisinin değiştiğini ve güler yüzün, tedavide, olumlu etkiler yaptığının unutulmamasını da istedi.
Rektör Koçak, dünyada başarılı üniversitelerin multidisipliner bir anlayışla hareket ettiğini, bilimsel veya teknik alanda birden fazla bilim dalının bir arada, ortak projeler ürettiklerini hatırlattı. Koçak, “Biz de artık Atatürk Üniversitesi’nde bu ortamı görmek istiyoruz. İlgili fakültelerimiz aralarında işbirliği yapmalıdır. Örneğin; Mühendislik Fakültemiz tıbbı cihaz üretimi konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Bu konuda Tıp Fakültesi’yle birlikte hareket edilmesi durumunda çok daha büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum,” uyarısında bulundu.
Rektör Koçak, Araştırma Hastanesi’nde devam eden onarımın yakında tamamlanacağını ve 2011 sonu itibariyle Aziziye Araştırma Hastanesi’nin yenilenen binaya taşınacağını da ifade etti.
Ayaktan Hasta Kemoterapi Merkezi’nin açılışına Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder