1 Temmuz 2011 Cuma

Rektör Koçak Nahçivan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti



Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet Nahçivan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Nahçivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli‘nin çağrılısı olarak Nahçivan’a giden Rektör Koçak, çeşitli temaslarda bulundu.

Nahçivan Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, Atatürk Üniversitesi ile Nahçivan Devlet Üniversitesi arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi konusundaki ortak irade teyit edildi. Buna göre, Nahçivan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde staj yapabilecekler.

Nahçivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli, öğrencilerinin ve bazı akademik personelin geçen yıl Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen staj ve istişare toplantılarına katıldıklarını, olumlu sonuçlar ortaya çıkaran bu ilişkinin Güzel Sanatlar, İİBF ve Edebiyat Fakülteleri için de hayata geçirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Rektör Koçak ise, Nahçivan Devlet Üniversitesi’nin akademik konulardaki ihtiyaçlarının karşılanması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Koçak, her iki üniversitenin farklı dallarda akademik personel değişimi gerçekleştirebileceklerini, bunun her iki üniversiteye katkıları olacağını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov ve Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov’u da ziyaret ederek görüştü.

Rektör Koçak’ın Nahçivan ziyaretine Atatürk Üniversitesi’nden on dört akademisyen de katıldı.

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder