1 Temmuz 2011 Cuma

Atatürk Üniversitesi ile KUDAKA yeni bir çalışma başlattı

Atatürk Üniversitesi ile KUDAK, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta toplumsal yapı ve sosyal kurumların işleyişini belirlemek için çalışma başlattı.

“Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde Toplumsal Yapı, Değer ve Tutumların Sürdürülebilir Kalkınma ve Gelişme Stratejilerinin Planlanması Üzerine Etkilerinin Sosyo-Demografik, Ekonomik, Kültürel Eksende Analizi Projesi”nin sorumluluğunu Atatürk Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar ve Uygulama Araştırma Merkezi üstlendi.

Konuyla ilgili Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda mülki idare amirleri ve STK temsilcilerine bilgi verildi.

Proje Yöneticisi Doç. Dr. Yıldız Akpolat, projenin Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde sürdürülebilir bir kalkınma ve gelişme stratejilerinin planlanmasına hizmet edeceğini söyledi.

“Bu amaçla oluşturulan projelerin ve bu projeler sonucunda uygulanan yatırımların sürdürülebilirliklerinin sağlanmasında en büyük engel olan öncelikle toplumsal yapının ve sosyal kurumların işleyişlerinin tespit edilmesi” olduğunu vurgulayan Akpolat, çalışma sonunda bireylerin değerleri, tutumları ve eğilimleriyle ilgili veri seti eksikliklerini gidereceklerini anlattı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt merkeziyle 33 ilçe ve 90 köyde yürütülecek araştırma süresince Sosyoloji Bölümü’nden 18 öğrenci veri toplayacak ve veri arşivi oluşturacak.

Elde edilen veriler Doçent Akpolat ve diğer bilim adamları tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar kamuoyu ile de paylaşılacak.

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder