29 Haziran 2011 Çarşamba

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan yabancı öğrenciler Rektör Koçak’ı ziyaret etti

Rektör Koçak, yurtdışındaki Türk okullarının hayranlık uyandırdığını ve dünya barışı için güçlü bir umut olduklarını belirtti.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan daha sonra da şehirleri ziyaret ederek halkla buluşan yabancı öğrenciler Erzurum ziyaretlerinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı da makamında ziyaret ettiler.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sabri Çolak, Prof. Dr. Beşir Gözübenli ve Türk okullarından iki öğretmenin refakat ettiği Kazakistan, Fas, Gürcistan, Yemen ve Türkmenistan’dan gelen 9 öğrenciyi makamında kabul eden Rektör Koçak, öğrencilere Atatürk Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Rektör Koçak, yurtdışındaki Türk okullarının hayranlık uyandırdığını ve dünya barışı için güçlü bir umut olduklarını belirtti.

Öğrencilere “Sizleri çok seviyoruz; sizler aynı zamanda birer barış elçilerisiniz” diyen Koçak, Türk okullarında eğitimlerini tamamlayan gençlerin artık kendi ülkelerinde önemli pozisyonlar elde ettiklerini, bu insanların ülkeleriyle Türkiye arasında bir köprü görevi üstlendiklerini ve halkları birbirlerine yaklaştırdıklarını söyledi.

Milletlerin birbirlerini tanıdıkça dostluğun, kardeşliğin daha iyi anlaşılacağını anımsatan Koçak, Türk okullarının ve bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin şimdiden dünya barışına ciddi katkılar sağladıklarını ifade etti.

“Sizleri ülkelerinizde en iyi yerlerde görmek istiyoruz” diyen Koçak, Türk okullarında görev yapan öğretmenleri de her zaman saygı ve sevgiyle andıklarını ve başarılarıyla kendi başarıları gibi gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Rektör Koçak, konuk öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder