19 Mart 2012 Pazartesi

Öğrenci Konseyi Çanakkale şehitlerini andı






Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi Çanakkale şehitlerini anma programı düzenledi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Vali Sebahattin Öztürk, şehir protokolü ve öğrenciler izledi.
Kuran-ı Kerim okunarak başlanılan programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, programı düzenleyen Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Kasap ve ekibine teşekkür etti.
Türkiye’nin sahip olduğu coğrafyanın tarihsel olarak her zaman başka ulusların, özellikle emperyalist güçlerin ilgi ve saldırı odağı olduğunu anımsatarak, “Akif’in, Çanakkale Şehitleri şiirinde ifade ettiği gibi, yedi düvel birleşip, dünyanın diğer ucundan, nereye gittiğini dahi bilmeyen askerler gelip Çanakkale Savaşına katılmışlardır, bu çok ibret verici ve hüzün duyacağımız bir durumdur” diye konuştu.
Birinci Dünya Harbi’nde Osmanlı devletinin ve Türk askerinin sadece Çanakkale’de değil, Sarıkamış’tan, Tuna boylarına, Yemen’den Kafkasya’ya kadar, geniş bir coğrafyada düşmanlarıyla savaşmak durumunda kaldığını ifade eden Rektör Koçak, “Ağır bedeller ödenmiş ve bize emanet bırakılmış topraklar üzerinde yaşıyoruz. Atalarımıza layık insanlar olmak için daha çok gayret sarf etmeliyiz” dedi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, günümüzde savaşların şeklinin değiştiğini, milletler arasındaki yarışın tüm dünya ile yapıldığını ifade ederek, “Vatan ve millet için daha çok çalışmak, daha çok üretmek, kendimizi daha çok geliştirmek zorundayız” değerlendirmesini yaptı.
Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma gecesinde, şiir ve müzik dinletisinin yanı sıra bir de tiyatro oyunu sergilendi.
HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder