21 Mart 2014 Cuma

Bir Adım Da Siz Atın Hayata +1 Farkla Değer Katın

__
Atatürk Üniversitesi Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Açıköğretim ve Engelli Öğrenci Biriminin birlikte düzenlediği “Down Sendromu Yürüyüşü” Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde başladı. Topluluk Bilim Anıtı önüne kadar yürüdü.
Burada konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, down  sendromlu insanların hayattaki konumlarına dikkat çekmek, onların da var olduğu gerçeğini unutturmamak, sağlıklı yaşam hakkını korumak ve geliştirmek için 1995 yılından beri dünyanın değişik ülkelerinde farkındalık yürüyüşleri gibi faaliyetler gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Öncelikle toplumu her yönüyle şekillendirecek olan üniversite öğrencilerinde, down sendromu olan bireylerle ilgili farkındalık oluşturması noktasında bu yürüyüşün önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Küfrevioğlu şunları söyledi: “Erzurum’da yaşayan Down sendromu olan bireyleri toplumla kaynaştırmak, bütünleştirmek, bu konuda toplumun engellilik algısını değiştirmek amacıyla her alandaki güçlü eğitim kadromuz ve bu yürüyüşe katılarak duyarlılıklarını gösteren sosyal sorumluluk bilinci taşıyan sevgili öğrencilerimizle farkındalık etkinlikleri planlamaya ve yürütmeye hazırız.”
Birleşmiş Milletler 2011 yılında 21 Mart tarihini çoğumuzun farkında bile olmadığı "Dünya Down Sendromu Günü" olarak tanıdığını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Engelsiz Üniversite-Engelli Öğrenci Birimi Engelli Farkındalık Eğitimi Komisyon Başkanı Doç. Dr. Nadiye Özer ise şunları kaydetti: Bugün bir başlangıç olsun ve bizler, özel durumu olan insanların, toplumun içinde ötekileştirilmeden, ayrıştırılmadan; kaynaştırıcı, bütünleştirici ve kapsayıcı yaklaşımla yaşama hakkı olduğunu unutmadan "bunun için ben ne yapabilirim?" diye düşünmeye başlayalım.
Down Sendromu olan bireylerin de tüm bireyler gibi sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları bir insan hakkıdır ve bizler bu özel günde, topluma bu mesajı vermek, bu konuda farkındalık oluşturmak için buradayız.”
BASIN MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder