30 Eylül 2013 Pazartesi

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak Basın Toplantısı Düzenledi

__
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Konuk Evi’nde düzenlenen kahvaltı programında rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘105 bin civarında öğrencimiz olacak’
2012-2013 eğitim öğretim yılını değerlendiren Rektör Koçak, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili projeler hakkında da bilgi verdi. Koçak, “Türkiye’nin en büyük ve en eski üniversitelerinden biriyiz. Üniversitemizde şimdilik 95 bin öğrencimiz var. Hem Açıköğretim hem de diğer programlarda toplamda 105 bin civarında öğrencimiz olacaktır. Atatürk Üniversitesi’ni bir fabrika olarak görebiliriz. Bölgeye hizmet veren bir merkez konumundayız. Hem öğrencilerimizi hem de akademik personelimizi yurt dışına teşvik ediyoruz. Daha fazla gitmelerini arzuluyoruz. Yüksek lisans ve doktora programlarında önceki yıllara göre artış söz konusu, sayımız bu alanda gittikçe artıyor.” dedi.

‘Projeleri artırmalıyız’
Öğretim üyelerinden projelerini artırmasını isteyen Koçak, projeleri desteklediklerini söyledi. Koçak, “Proje sayısı ve proje önemine göre de maddi destek veriyoruz. İkili ilişkilerimiz olan üniversite öğrencilerini 15 gün burada ağırlıyoruz. Kış sporu için; kışın buz pateni yapılabilecek, yazın da göletlerde vakit geçirilebilecek Erzurum’a yakışır bir projemiz var. Bunun dışında üniversitemiz içerisinde güzel bir bisiklet yolumuz olacak.” diye konuştu.

‘Akıllı kart uygulamasına geçiyoruz’
Güvenlik adına önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Rektör Koçak, HGS sistemi ile araç geçişlerini kontrol altına alacaklarını ifade etti. Koçak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arzumuz üniversite kapılarının herkese açık olması yönünde. Herkesin üniversitemizi görmesini, kütüphanesinden, laboratuvarından istifade etmesini istiyoruz.  Güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak amacıyla HGS sistemi ile üniversiteden geçişleri kontrol altına alacağız.  Kampüs içi trafiğin gereksiz yere artmasına müsaade etmeyeceğiz. Acil durumlarda zaten kolay ulaşım sağlanıyor. Bir süre sonra akıllı kart (Elektronik Güvenlik Sistemi) uygulamasına geçeceğiz. 16 fonksiyonlu bu kart; turnike geçişlerinden, otobüs biletlerine kadar bir çok alanda geçerli olacak. Belediye ile de bu konuda görüşmemiz devam ediyor. Bu sistemle de güvenlik üst düzeyde sağlanmış olacak..”

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder