4 Ocak 2012 Çarşamba

Yüksek Okuldan Narman halkına posterli sunum

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serap Bedir ve Uzm. Ayşe Çay Atalay gözetiminde ülkemizde ve bölgemizde mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik bazı sorunların mevcut durum analizleri ve çözüm önerilerine yönelik olarak ‘Türkiye’de Ekonomik Büyüme ve Kalkınma, Türkiye’de ve Bölgemizde Deprem, İç Göç olgusu Nedenleri ve Sonuçları, Kadının Ekonomideki Yeri, Atık Yönetimi, Ülkemizdeki Maden Kaynakları ve Kullanımı’ gibi konu başlıklarında hazırlanan çalışma sonuçları poster sunum olarak Narman halkına ve öğrencilere sunuldu.

Açılış konuşmasında Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Metin Turan, öğrencilerin, ülke ve bölge adına öncelikli sorunlarını içeren bu tür araştırmalar yapmalarının önemine dikkati çekti. Turan, “Çağımıza uygun öğrenci profilinin oluşturulması sorunları gören ve bu sorunlara çözüm üretebilen yüksek nitelikli doğru refleksleri oluşturabilen öğrencilerin yetiştirilmesi bölgemiz ve ülkemiz için oldukça önemli olup Atatürk üniversitesi’nin misyonuna uygun öğrencilerin yetiştirilerek iş hayatına atılmasını sağlamak daha da gurur verici” dedi.

Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen ise Atatürk üniversitesi’nin ilçede yaptığı bu tür çalışmaların ve projelerin, ilçe halkı için çok önemli ve faydalı olduğunu, özellikle Yüksek Okul tarafından bölgenin kalkınmasına yönelik gerçekleştirilen projelerin ilçenin kalkınmasında önemli katkılar sağladığını belirtti ve teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder