16 Ocak 2012 Pazartesi

A.Ü’den 500 Öğrenci ilk kez Sarıkamış’a gidip şehitleri ziyaret etti

_____
Atatürk Üniversitesi’nde okuyan 500 öğrenci üniversitenin tahsis ettiği araçlarla ilk kez Sarıkamış’a giderek şehitlikleri ziyaret ettiler.

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından yapılan organizasyonla, Rektörlük’ün tahsis ettiği 10 araçla, önce Allahuekber Dağı’na, oradan da yürüyerek Sarıkamış Şehitliğine giden öğrencilere burada Sarıkamış Harekâtı ve sonuçlarıyla ilgili bilgiler de verildi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Kasap ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Tunç, götürdükleri Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin bölgeyi ilk kez gördüklerini ve oldukça etkilendiklerini belirttiler.

Amaçlarının tarih bilinci oluşturmak ve yaşanmış büyük dramları ve kahramanlıkları yerinde görmek olduğunu vurgulayan Konsey Başkanı Kasap, şunları kaydetti:
“Modern yaşama biçimi, hayatın hızla akıp giden kurgusu, durup kendimize, kendi geçmişimize, atalarımızın bizlere, bu toprakları yurt olarak bırakırken verdikleri mücadeleye bakıp kıymetini anlamımıza adeta fırsat vermiyor. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı çerçevesinde öğrenci arkadaşlarımızın çağrımıza değer verip bu kışta kıyamette bizimle Allahuekber Dağlarına gelmeleri, Mehmetçiklerin orada yaşadıklarını yerinde görmemiz, o yüce ruhlu insanları daha iyi anlamamıza ve toprağın nasıl vatan olduğunu kavramımıza, büyük katkıları oldu. Yurt için, Türk milleti için yapılan fedakârlığı ve bunun önemini bu ziyaretle daha bir kavradık. Tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde bir kere daha eğiliyor ve onların torunu olmaktan gurur duyuyoruz.”

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder