13 Nisan 2011 Çarşamba

Atatürk Üniversitesi’nin “Doğu Anadolu Gözlemevi” projesi gün sayıyor

Atatürk Üniversitesi’nin kurmayı planladığı “Doğu Anadolu Gözlemevi” projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatı ortak bir çalıştay düzenleyerek “Türkiye’de IR Astronomisi ve Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG)” konusunu ele aldılar.
13 Ocak 2011 tarihinde DPT tarafından etüd proje olarak kabul edilen ve “2011 Üniversite Kış Olimpiyatları”nın düzenlendiği Karakaya tepelerine yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük teleskobunun kurulacağı “Doğu Anadolu Gözlemevi”nin idari, alt yapısal, teknik ve bilimsel konularının ele alındığı çalıştaya yurt içi ve dışından üniversitelerin ve gözlemevlerinin uzmanları ve temsilcileri katıldı.
1-3 Nisan tarihleri arasında yapılan çalıştayda kırmızı ötesi astronomisi alanında ülkemizin Dünya’daki konumu ve geleceğe dönük projeler tartışıldı.
Çalıştayı değerlendiren Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan KÜFREVİOĞLU, Atatürk Üniversitesi’nin, Erzurum Valiliği’nin, bölgesel üniversitelerin ve gözlemevlerinin projeye verdikleri destekleri yineleyerek, tüm katılımcılara yürüttükleri başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
BASIN DANIŞMANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder