31 Mayıs 2012 Perşembe

Erzurum’da Kore Günleri esintisi...

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kore-Türkiye Günleri” etkinlikleri şehirde ve Atatürk Üniversitesi’nde devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ve Müsteşar Dong-Voo Cho, Kare Günlerine gösterdikleri ilgiden dolayı Rektör Koçak’a teşekkür etti ve ülkelerine ait seramik bir çanak hediye etti.  Ziyarete İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan da katıldı.
Rektör Koçak ise, Kore heyetine, Atatürk Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Türk-Kore ilişkilerinden övgüyle söz eden Koçak, konuklar Atatürk Üniversitesi şiltini ile bazı hediyeler takdim eti.
28 Mayıs’ta başlayan Kore Türkiye etkinlikleri Yakutiye Meydanında Kore’nin turistik bölgelerinin tanıtıldığı fotoğraf sergisi, Calligraphy Duvarı, Kore Çayhanesi ve ‘Da-do’ gösterisi ile başladı. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılan Maksabal Sergisi (Kore’nin geleneksel çömleği sergisi)’nin ardından, aynı salonda, İİBF ile birlikte ‘Eğitim-Turizm Semineri’ gerçekleştirildi ve film gösterimi yapıldı.
Etkinlik Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılan Kore’nin geleneksel ‘Performans Gösterisi (PungJang21 gösterisi)’ ile sone erdi.
HABER MERKEZİ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder