2 Aralık 2011 Cuma

Erasmus ve Farabi Koordinatörler Toplantısı Yapıldı


Dış İlişkiler Ofisi, her yıl Kasım ayında olduğu gibi bu yıl da Erasmus ve Farabi Koordinatörler Toplantısını yaptı.
Toplantıda Erasmus ve Farabi dışında Gençlik ve Mevlana Programları da tanıtıldı. Ayrıca Toplantıya Ankara Mesleki Yeterlilik Kurumundan da Europass’ı tanıtma üzere iki konuk katıldı.
Açış konusmasını yapan Dış İlişkiler Ofisi (DİO) Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, DİO’nun görevi ve yapılanması üzerinde durdu. DİO’nun görevinin üniversitenin uluslararasılaşması olduğunu ve bu görev doğrultusunda bir yapılanmaya gidildiğini ifade etti.
Uluslarasılaşmanın temelde çeşitli vesilelerle öğrenci ve öğretim üyesi Hareketliliğine dayandığını anlatan Yavuz, Atatürk Üniversitesi’nde, hareketliliğin, Erasmus ve Gençlik gibi AB programlarıyla, Farabi ve Mevlana gibi ulusal programlar ve ikili anlaşmalar çerçevesinde oluşturulan yaz ve kış okulu, yabancı üniversitelerin sağladığı imkanlar, 3-4 aylık ziyaretci öğretim üyesi bursları, kongre ve sempozyum destekleri gibi, programlarla sağlandığını anlattı.
Bu fırsatlardan daha çok yararlanmak için fakülte ve bölüm koordinatörlerine, öğretim üyelerine ve öğrencilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Yavuz, “Örneğin bu toplantının küçük çaplı olanını koordinatörler kendi akademik birimlerinde yapabilirler” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu ise, konuşmasında, üniversitenin uluslarasılaşması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Erasmus öğrencilerine ilave burs verilmesi, Öğretim üyelerinin uluslararası deneyim kazanması için ziyaretci öğretim üyesi olarak 3-4 ay süreyle desteklenmeleri ve kongrelere gitmelerinin sağlanması gibi örnekleri sıralayan Küfrevioğlu, kendi akademik deneyimi olan Almanya’daki yıllarının kendine çok şey kattığını ve kişisel gelişimin, çevresine ve üniversiteye de yansıdığını söyledi ve dış tecrübeyi herkesin yaşaması gerektiğini vurguladı.
Daha sonra konuşan Dr. Sertaç Hopoğlu, Erdem Uysa, M. Hüdazan Yaşin ve Abdullah Ozyol ise Erasmus ve Farabi programlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdiler.
Konularla ilgili detaylara verilen linklerden veya Dış İlişkiler Ofisi web sayfasından ulaşabiliyor.

HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder